Wateroverlast op komst

Laatste update 16.11.2023 - 12.00 uur

De nieuwe weersvoorspellingen zijn gunstig, maar omdat de peilen in de waterlopen door de regenval van de afgelopen dagen al hoog staan, blijft waakzaamheid geboden. Iedereen is paraat. De situatie wordt continue opgevolgd. Plaatselijke wateroverlast is dus niet uitgesloten. De veiligheidsdiensten en overheden staan paraat en volgen de situatie op. 

Waterloopbeheerders nemen preventieve maatregelen. Zo wordt er door de Vlaamse Waterweg extra water afgevoerd vanuit de Leie en de Bovenschelde via het kanaal Gent-Terneuzen richting zee, en via Merelbeke richting de Schelde. Op de onbevaarbare waterlopen zijn de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Oost-Vlaanderen aanwezig op het terrein om infrastructuren te controleren, roosters te reinigen en eventuele obstructies te verwijderen. De waterpeilen worden nauwgezet opgevolgd

Fluvius zal de openbare straatverlichting t.e.m. het weekend 's nachts niet doven, zodat iedereen (inwoners, veiligheidsdiensten, waterloopbeheerders) veilig de weg op kan.

Storm- of waterschade

Bel naar 1722 of gebruik het e-loket op www.bwzc.be/e-loket.
Is er iemand in gevaar, bel dan naar 112. Klik hier voor meer informatie.

Woon je in overstromingsgevoelig gebied? Bereid je voor!

  • Maak greppels en goten schoon en vrij.
  • Voorzie waterdichte materialen (bv. zandzakjes of bakstenen) voor het keldergat, de rioolputjes, de woonruimtes op de benedenverdiepingen, ...
  • Bescherm belangrijke papieren en waardevolle voorwerpen tegen het water door ze op hoogte te plaatsen of naar een hogere verdieping te brengen.
  • Check hoe je gas en elektriciteit kan afsluiten (indien nodig).
  • Zorg ervoor dat losliggende voorwerpen in de tuin niet kunnen worden meegenomen door het water. Voorzie laarzen, emmers en aftrekkers.
  • Breng je huisdieren in veiligheid.
  • Is er een afvalophaling gepland? Zet je afval zo laat mogelijk buiten of wacht tot de volgende ophaling.

Actuele waterproblemen in Lievegem

Momenteel geen problemen


laatste update: 16.11.2023 12.00 uur