Op reis deze zomer?

Vertrek je binnenkort op reis? Bekijk dan zeker de website van diplomatie België. Je kan er per land bekijken welke reisdocumenten je nodig hebt en wat de  reisadviezen zijn van Buitenlandse Zaken.

Omslagbeeld: Lechatnoir via Canva Pro

Je kan je ook registreren via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je, indien nodig, makkelijker informeren en ondersteunen indien er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Je contactgegevens blijven vertrouwelijk.

Reisdocumenten

Voor het reizen binnen de Europese Unie is de Belgische identiteitskaart of de Kids-ID voldoende. Ga je op reis buiten de Europese Unie? Dan is een internationaal paspoort vaak noodzakelijk.

Kijk ruim op voorhand de geldigheid van je reisdocumenten na. Als de geldigheidstermijn bijna verstrijkt, kan je beter een afspraak maken voor nieuwe documenten. Zo vermijd je een dure spoedprocedure.

Hoe aanvragen?

  • Maak een afspraak.
  • Breng een recente foto mee (maximum 6 maand oud). De voorschriften hiervoor kan je vinden op de website van Fotopaspoort. Een pasfoto kan je ook gratis laten nemen in het contactpunt tijdens je afspraak.
  • Je bent persoonlijk aanwezig.
  • Vraag je een document aan voor een minderjarige, dan moet één van de ouders ook aanwezig zijn.

Opgelet: Ben je ooit een reisdocument verloren en heb je die teruggevonden? Gebruik die dan niet meer. Breng het teruggevonden document binnen in één van onze contactpunten en vraag een nieuw reisdocument aan.