34 camera's voor een veiliger Lievegem

Het lokaal bestuur plaatste de afgelopen maanden 34 camera’s op 10 locaties. Na grondige testen zijn ze sinds 15 maart operationeel. Het lokaal bestuur wil hiermee overlast en vandalisme aanpakken. Het project moet een aantal overlastproblemen helpen indijken en kost zo’n 218.054,64 euro (incl. BTW).

Omslagbeeld: lokaal bestuur Lievegem

De afgelopen maanden werden er in Lievegem op 10 locaties camera’s geplaatst. Onder andere op het recyclagepark van Zomergem, aan de kerk in Waarschoot (fietsenstalling en parking achteraan) en aan de parking Speelboom in Lovendegem hangen er voortaan camera’s.

Nauwe samenwerking met politie

Met dit groots cameraproject voert het lokaal bestuur één van de speerpunten uit van het bestuursakkoord: werk maken van een veilig Lievegem. Op een aantal locaties zijn er overlast- en vandalismeproblemen. Door die goed in kaart te brengen en te investeren in deze camera’s pakt Lievegem ze ook aan.

Het lokaal bestuur werkt hiervoor nauw samen met de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. De politie staat in voor de opvolging van de beelden.

Informatiepagina voor vragen over camera’s en veiligheid

Het lokaal bestuur heeft werk gemaakt van een specifieke informatiepagina rond veiligheid en preventie. Op die pagina worden veelgestelde vragen gebundeld en vind je de exacte locaties terug van de camera’s.

Daarnaast wil het lokaal bestuur actief informeren over de regels waar je als particulier, ondernemer, handelaar, etc. moet voldoen als je eraan denkt om camera’s te plaatsen. Hiermee wil Lievegem zorgen voor een breder bewustzijn rond dit thema.