Wijzigingen in het aanbod van De Lijn

Vanaf 1 juli 2024 zijn er een aantal wijzigingen in het busaanbod van De Lijn.

Omslagbeeld: De Lijn

Zorgeloos op je bestemming geraken is het belangrijkste wat er is. De Lijn wil meer inzetten op verbinding en zorgen dat iedereen op zijn of haar bestemming kan geraken. Vandaag staan ze voor heel wat uitdagingen zoals nieuwe chauffeurs en technici aan boord halen, onze busvloot up-to-date houden en De Lijn Flex verder  optimaliseren. De Lijn blijft monitoren en bijsturen, zodat ook jij beter kan verbinden. Daarom passen ze vanaf 1 juli 2024 het aanbod verder aan. De aanpassingen van 1 juli kunnen ook effect hebben op de dienstregeling vanaf september, voor bv. schoolritten.

Nieuw: lijn 661

De verbinding tussen Eeklo, Oostwinkel, Ronsele en Zomergem krijgt een nieuw nummer: 661 (in plaats van 66). Deze bus rijdt enkel op schooldagen in de spits en op woensdagmiddag.

Hoppin

De Lijn gaat samen met steden en gemeenten in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt, afgestemd op jouw noden. Zo reis je vlot naar je werk, school, familie, vrienden, sport- of cultuurcentrum.