Werken 'De Kring' lopen vertraging op

Ongeveer een jaar geleden startte lokaal bestuur Lievegem met de renovatie van cultuurzaal ‘De Kring’ in Waarschoot. Door bijkomende problemen is de originele planning in de war gestuurd en liepen de werken vertraging op. Het einde is voorzien voor november 2024.

Door het opduiken van onverwachte zaken, raakten de werken aan ‘De Kring’ achter op schema. Intussen zijn de verschillende aannemers terug aan het werk en zou de ruwbouwfase tegen eind september afgerond moeten zijn. Daarna moet de installatie van de nieuwe theatertechnieken en de uitschuifbare tribune nog gebeuren. De nieuwe streefdatum voor de oplevering is eind oktober 2024, al is ook dat nog onder voorbehoud.

Met de werken wil het lokaal bestuur een stevige update geven aan de cultuurzaal. Het gebouw in de Patronagiestraat is verouderd en voldoet niet meer aan de isolatie- en ventilatie-eisen van tegenwoordig. Maar ook binnen is er nood aan flink wat aanpassingen om aan de huidige comfortnoden en functionaliteiten van een cultuurzaal te voorzien. Met deze werken investeert Lievegem zo’n 1.500.000 euro in het lokale cultuur- en verenigingsleven.