Werk mee aan het toerisme in de stadsrand

Toerisme Meetjesland werkt samen met de gemeentes Evergem, Lievegem en Zelzate aan een 'toeristische toegangspoort' voor het Meetjesland. Onder de noemer 'De aantrekkelijke stadsrand' willen we het havengebied ten noordwesten van Gent omtoveren tot een toeristische trekpleister.

Omslagfoto: Toerisme Meetjesland

Toerisme in 'de Stadsrand', vlakbij het havengebied. Fietsers en wandelaars uit heel Vlaanderen lokken. Wij geloven daarin. Jij ook? Dan kunnen we samen aan de slag!

Het project Een Aantrekkelijke Stadsrand?

Op de Meetjeslandse kant van het Kanaal Gent-Terneuzen nemen we zoveel mogelijk medereizigers mee op een boeiende tocht van 2 jaar waarbij we visueel en inhoudelijk een smoel willen geven aan het meest onderschatte deel van de regio: de Meetjeslandse randstadzone die grenst aan Gent en diens haven. We willen er de leefgemeenschappen beter maken, in kernen en wijken. We willen er de identiteit en het imago versterken. We willen er bestaande initiatieven verbinden vanuit het oogpunt toerisme & recreatie.

Verschillende workshops

Wij willen samen met jou nadenken over de uitbouw van een toeristisch project ‘De Aantrekkelijke Stadsrand’, gefinancierd door Leader. Op 28 maart geven we de aftrap in Doornezele. Nadien volgen er nog verschillende workshops:

  • woensdag 24 mei (Vinderhoute)
  • maandag 19 juni (Zelzate)

Heb jij zin om, vergezeld door een drankje, jouw licht op dit project te laten schijnen? Ben je begaan met je gemeente? Ben je nieuwsgierig naar wat dit project te bieden heeft? Schrijf je dan nu in via dit formulier.
 

Samen werken aan een toeristische, aantrekkelijke Stadsrand
Ter Gulden Celle – Doornzele
Dinsdagavond 28 maart (19.00 tit 22.00 uur)