Werelddierendag

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Die dag wordt in veel landen gevierd met allerlei evenementen rond het thema van dieren, dierenrechten en dierenbescherming.

Omslagfoto: Chen Te via Pexels

Vier Werelddierendag door … een dierlijk vriendje te adopteren. Als je nog geen huisdier hebt, waarom overweeg je dan niet om er eentje te adopteren? Maar let op: denk goed na voor je deze beslissing neemt. Wees zeker van je stuk en besef welke verantwoordelijkheid er bij een huisdier komt kijken.

Overtuigd? Ga dan eerst een kijkje nemen in een dierenasiel: daar wachten een heleboel dieren op een nieuwe thuis!

Brandsticker voor huisdieren

Wanneer er brand is worden dieren vaak 'vergeten' in huis, omdat hulpdiensten vaak niet op de hoogte zijn van hun aanwezigheid. Met een sticker aan je raam kan je dit melden. De huisdierstickers zijn te verkrijgen onze drie contactpunten.

Check de chip van je hond of kat

Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt én geregistreerd? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de geregistreerde gegevens correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven.

Dus: heb jij de gegevens op de chip van je hond of kat al gecheckt? Doe het nu op ‘Check je chip’ en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.