Voor vijfde jaar op rij zomerschool in Lievegem

Tussen alle drukte van de nieuwbouwwerken op school, organiseren we een 5e jaar op rij een zomerschool op de gemeentelijke basisschool in Lievegem.

Onze zomerschool biedt de deelnemende kinderen de kans om hun kennis en vaardigheden in te oefenen. Dit kan helpen bij het herhalen, inoefenen en verdiepen van hun kennis in wiskunde en Nederlands of het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Voor sommige leerlingen biedt een zomerschool de mogelijkheid om achterstanden in te halen, bijvoorbeeld door herhaling en extra ondersteuning in leergebieden waar ze moeite mee hebben. Deelname kan de motivatie en het zelfvertrouwen van leerlingen verhogen doordat ze succeservaringen opdoen en zien dat ze in staat zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te overwinnen. We eindigen de zomerschool met een toonmoment voor de ouders.

Gevarieerd aanbod

In de voormiddag ligt focus op de meer schoolse vaardigheden (vooral Nederlands en wiskunde), met tussendoortjes. In de namiddag geven we de meer ontspannende activiteiten als muzische activiteiten, STEM-activiteiten en een sportaanbod.

Meer slaagkans in het volgende leerjaar

Kinderen krijgen een leerstofpakket op maat met als doel zich verder te ontwikkelen en de leerdoelen beter onder de knie te krijgen. Om de leerstof op maat te kunnen aanbieden, vertrekken we vanuit de beginsituatie. We kennen de kinderen van onze school en kunnen meteen aan de slag. We zullen kinderen bijsturen vanuit de prioritaire doelen die we met de klasleerkrachten bepalen.

We werken met eigen leerkrachten en externe partners

De sterkte van deze zomerschool is dat onze eigen klasleerkrachten deze zomerschool helpen organiseren. We zetten in op gerichte en stimulerende feedback in het leerproces. Er is een samenwerking met externe partners waaronder het poppentheater Pierke, een dansschool en een leerkracht STEM.