Update werken Motje

De aannemer in opdracht van de nutsbedrijven zal de werken in Motje (kant even huisnummers) tussen Vaart Links en Tuinwijk Motje afronden tegen 15 november. Er worden geen nutsleidingswerken uitgevoerd in de periode 1 november - 3 november.

Beurtelings doorgaand verkeer

Op 4 november herstart de aannemer met het heraanleggen van nutsleidingen aan de kant van de oneven huisnummers in Motje waarbij wordt begonnen aan de kant van Dreef/Azaleastraat en zo richting Vaart Links. Alles wordt op dezelfde manier als aan de andere kant (even huisnummers) uitgevoerd. Dit betekent concreet dat tijdens deze werken de helft van de rijbaan zal worden ingenomen en het verkeer zal worden geregeld door verkeerslichten, dus beurtelings verkeer blijft van toepassing. Er wordt ook een strook voor voetgangers en fietsers voorzien: fietsers moeten hier afstappen. Deze werken zullen op 15 november afgerond zijn.

Andere uitweg recyclagepark

Vanaf 8 november tot en met 10 december wordt er ook gewerkt in het deel van Vaart Links tussen Motje en het gemeentelijke terrein/ uitrit recyclagepark. Hierbij wordt de rijbaan afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers en fietsers. Tijdens deze werken zullen de bewoners, die zich in de werfzone bevinden, niet met de wagen tot aan hun woning kunnen. Ook zal Vaart Links niet als uitweg gebruikt kunnen worden voor de bezoekers van het recyclagepark.

De volgende omleiding wordt voorzien:

  • Toegang tot het recyclagepark en brandweer vanaf de Bevrijdingsstraat.
  • Uitgang van het recyclagepark, in plaats van via Vaart Links:
    • Tijdens de openingsuren van het recyclagepark en werkuren van de aannemer: Iangs het gemeentelijke terrein richting Bevrijdingsstraat. Daarvoor wordt het hekken van het terrein geopend.
    • Buiten de openingsuren van het recyclagepark wordt het éénrichtingsverkeer van de toegangsweg opgeheven.

Hinder langs het jaagpad

Om de werken te kunnen uitvoeren heeft de aannemer aan beide kanten van het jaagpad van Vaart Links, ter hoogte van het recyclagepark, een werfzone nodig voor laswerken. Daarvoor zullen er soms vrachtwagens het jaagpad uit/in moeten rijden. De nodige werfsignalisatie wordt geplaatst. Fietsers langs het jaagpad moeten afstappen tijdens werkuren (7.00 uur - 17.00 uur).

Vanaf 15 november start de hoofdaannemer met de wegeniswerken in het deel tussen de eerste opritten van Aldi en Okay (vanaf Zandstraat). Hierbij wordt de straat afgesloten voor alle doorgaand verkeer behalve voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand). Er werd een omleiding voorzien via Moerstraat - Durmstraat - Boven. Voor fietsers tussen Lovendegem en Zomergemdorp bestaan de volgende alternatieven:

  • Via Vaart Links (rechts afslaan komende van de Lovendegem) naar de verkaveling Nestevoorde en zo naar de Zwaluwlaan.
  • Via Vaart Links (links afslaan komende van Lovendegem) naar de uitrit van het recyclagepark en zo naar de Bevrijdingsstraat.