'Tableau Vivant' on the road

'Tableau Vivant' was een alternatief voor de vele afgelaste culturele evenementen tijdens de COVID-crisis. Lievegemnaren haalden hun creatiefste zelve boven om een bestaand kunstwerk na te bootsen. Dat leverde érg mooie plaatjes op: zo mooi, dat ze nu een vervolg krijgen in de vorm van een rondreizende tentoonstelling. De aftrap wordt gegeven in WZC De Linde vanaf 2 augustus.

Omslagfoto: één van de vele magnifieke inzendinge

Van een klein ideetje tijdens corona …

In het voorjaar van 2020, in volle COVID-crisis moest team cultuur op zoek gaan naar een alternatief voor alle afgelaste tentoonstellingen en voorstellingen. Met 'Tableau vivant' kwam er een digitaal alternatief. Jong en oud werd uitgedaagd om een bestaand schilderij na te bootsen of te ensceneren. Team cultuur verzamelde alle resultaten op facebook, in een virtuele tentoonstelling. Heel wat bekende en minder bekende inwoners gingen de uitdaging aan.

… naar een rondreizende, fysieke fototentoonstelling

Onder de noemer 'Tableau vivant on the road' haalt team cultuur de inzendingen van toen van onder het digitale stof. Op vraag van velen komt er een rondreizende tentoonstelling. Deze tentoonstelling kan je vanaf 2 augustus bewonderen in het wzc De Linde in Waarschoot. Met behulp van een kleine gids kan je zelf op zoek naar de creatieve, soms grappige interpretatie van een bestaand kunstwerk van Vermeer, Kahlo, Magritte ...

Daarna reist de fototentoonstelling verder door Lievegem.

Praktisch

  • Waar? WZC De Linde, Schoolstraat, Waarschoot
  • Wanneer? Van 2 tot en met 31 augustus, wo-zo telkens van 14 tot 17 uur
  • Vrij toegankelijk en gratis te bezoeken

Nieuwsgierig naar hoe dat eruit ziet? Eind juli maakte regiozender AVS deze reportage:

Oproep: nieuwe inzendingen zijn welkom!

Misschien heb je na het zien van onze fototentoonstelling zelf zin om aan de slag te gaan. Nieuwe tableaux vivants zijn altijd welkom. Stuur jouw creatieve interpretatie van een bestaand kunstwerk naar cultuur@lievegem.be.

De bewoners van het wzc De Linde geven alvast het goede voorbeeld en gaan zelf aan de slag om een eigen tableau vivant te creëren. Ook hun interpretatie krijgt een gepast plaatsje op onze tentoonstelling.