Proefproject schoolstraat krijgt een vervolg...

Met het proefproject wou het lokaal bestuur het concept van een ‘schoolstraat’ uittesten: dat is een straat (in de buurt van een school) die op schooldagen op specifieke momenten wordt afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

Evaluatie
Het proefproject liep oorspronkelijk tot de krokusvakantie, maar werd verlengd tot de paasvakantie. Het proefproject werd positief geëvalueerd door het lokaal bestuur, de scholen en het woonzorgcentrum. Een aantal verbeterpunten werden opgelijst en worden aangepakt voor een volgende editie.

Geen permanente schoolstraat
De schoolstraat krijgt een vervolg, maar wel enkel in de periodes van het schooljaar waar er extra aandacht nodig is voor verkeersveiligheid. Bedoeling is om in de donkere periode tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie de schoolstraat opnieuw te lanceren.

Tijdens de breng- en ophaaluren van de scholen is het vaak een drukke chaos in de Toekomststraat. Hiertussen fietsen en wandelen ook kinderen, wat heel wat risico’s met zich meebrengt. Er waren eerder al heel wat meldingen over onveilige situaties voor de schoolpoorten: die willen we nu aanpakken. Want verkeersincidenten met kinderen willen we allemaal vermijden.