Papier hier (en wel op deze manier)

Tijdens de handhavingsweek van 2 tot en met 8 oktober focussen we dit jaar op het aanbieden van papier en karton bij de ophaling.

Omslagfoto: Digital Bugguoor Digital Buggu: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/ondiepe-focusfotografie-van-tijdschri… door Digital Buggu: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/ondiepe-focusfotografie-van-tijdschri…

Als onderdeel van het coachingtraject via Mooimakers, neemt lokaal bestuur Lievegem elk jaar deel aan de Week van de handhaving. Tijdens die week (dit jaar van 2 tot en met 8 oktober) slaan het lokaal bestuur en de politiezone de handen in elkaar om gericht op treden tegen sluikstort en zwerfvuil.

Hoe je papier aanbieden?

Een ophaling papier en karton in combinatie met een stevige zuidwester kan zorgen voor een buurt die bezaaid ligt met papierresten. Doe er daarom alles aan om te voorkomen dat jouw blaadjes vleugels krijgen:

  • Steek het in een gesloten papieren zak of kartonnen doos.
  • Bind je papier en karton stevig bij elkaar met natuurtouw en/of papieren plakband.
  • Zet je afval niet voor 18.00 uur de dag voor de ophaling buiten.
  • Werd je papier en karton niet opgehaald? Meld het via het meldpunt en plaats je afval binnen de 48 uur opnieuw binnen.

Handhaving?

Tijdens deze week zullen we niet enkel informeren, maar zetten we ook effectief in op handhaving. Het verkeerd of te vroeg aanbieden van huishoudelijk afval kan je een fikse GAS-boete opleveren.