Oud gemeentehuis Waarschoot 2 dagen gesloten

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september is het Waarschoots onthaal van Lievegem uitzonderlijk gesloten. Lievegemnaren kunnen die dagen wel terecht in de onthalen van Lovendegem en Zomergem.

Omslagfoto: lokaal bestuur Lievegem

Het onthaal in Waarschoot blijft op 28 en 29 september gesloten omwille van een verhuis naar een gebouw om de hoek (Kerkstraat 7). Inwoners kunnen die dagen wel terecht in Lovendegem en Zomergem (telkens van 9.00 – 12.00 uur).

Verhuis en een opfrisbeurt

Het lokaal bestuur bereidt een aantal wijzigingen voor om de dienstverlening te verbeteren. Het meest in het oog springend is de verhuis van de publieke diensten (de teams onthaal en burger) naar het gebouw in de Kerkstraat 7. Daar kan Lievegem een toegankelijker onthaal aanbieden en wordt de publiekswerking meer geconcentreerd.

Vanaf 2 oktober is iedereen welkom in het opgefriste Contactpunt Waarschoot (Kerkstraat 7). Daar voorziet het lokaal bestuur een aantrekkelijker onthaal waar alle administratieve publieksdiensten gebundeld worden. Ook de onthalen in Lovendegem en Zomergem maken de switch naar respectievelijk Contactpunt Lovendegem en Contactpunt Zomergem.

Afsprakensysteem

De verhuis en metamorfose naar ‘contactpunt’ is niet het enige wat er op 2 oktober staat te gebeuren. Diezelfde dag gaat het lokaal bestuur van start met een digitaal afsprakensysteem. Voortaan is het mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen. Wie liever een afspraak maakt aan het onthaal of de telefoon, kan dat uiteraard nog steeds doen.

Wijziging in de openingsuren

De openingsuren van de publieke diensten wordt vanaf 2 oktober meer op elkaar afgestemd. Dat betekent een paar lichte wijzigingen in het aanbod. Het lokaal bestuur blijft – op vrijdagnamiddag na – elke werkdag fysiek open, blijft in drie kernen aanwezig en voorziet maar liefst 3 avondopeningen.