Opgelet voor berichten van oplichters

Momenteel worden er frauduleuze e-mails verstuurd die oproepen om een achterstallige schuld bij het lokaal bestuur dringend te vereffenen. Dit gebeurt door (cyber)criminelen, ga hier in geen geval op in.

De oplichters doen zich voor als Doma Incasso die in naam van het lokaal bestuur Lievegem achterstallige bedragen vermelden rond afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Noch Doma Incasso, noch het lokaal bestuur Lievegem hebben iets te maken met deze berichten.

Hoe herken ik een frauduleus bericht?

Wie denkt een frauduleuze e-mail te hebben ontvangen, kan best nagaan wie de verzender is van de e-mail. Is de e-mail afkomstig van een ander domein dan @doma-incasso.be en de verzender doet zich voor als Doma Incasso, dan kan ervan uitgegaan worden dat de e-mail frauduleus is. De valse berichten worden vaak verzonden vanuit fixdebt.services23[at]outlook[dot]com, of varianten met andere cijfers.

Wat doe ik met dit vals bericht?

Heb je een mogelijk frauduleuze e-mail ontvangen, of twijfel je of een bericht van Doma Incoasso echt is? Stuur dit dan door naar info@doma-incasso.be.

Meer informatie over veiligheid op het internet: www.safeonweb.be.