Op reis naar het buitenland

Vertrek je binnenkort op reis? Bekijk dan zeker de website diplomatie.belgium.be/nl. Op deze site kan je per land bekijken welke reisdocumenten je nodig hebt en wat de reisadviezen zijn van Buitenlandse Zaken. Je kan je ook registreren via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je, in geval van een ongeluk, crisis of aanslag. Je contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.

Ga voor je vertrek na welke reisvoorwaarden gelden voor het land waar je naartoe wenst te reizen, alsook voor de landen waar je door zal reizen. Afhankelijk van de landen kunnen verschillende voorwaarden gesteld worden om het land binnen te mogen. Deze regels wijzigen vanaf 1: juli. www.info-coronavirus.be/nl/veilig-reizen/

Reisdocumenten

Voor het reizen binnen de Europese Unie is de Belgische identiteitskaart of de Kids-ID voldoende. Ga je op reis buiten de Europese Unie? Dan is een paspoort vaak noodzakelijk. Kijk ruim op voorhand de geldigheid van je reisdocumenten na. Indien de geldigheidstermijn bijna verstrijkt, kan je al een afspraak maken. Zo vermijd je een duurdere spoedprocedure. 

Voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart, Kids-ID of internationaal paspoort heb je een recente foto nodig van maximum 6 maand oud. De voorschriften hiervoor kan je vinden op www.fotopaspoort.be. Bij de aanvraag moet je persoonlijk aanwezig zijn. Vraag je een document aan voor een minderjarige, dan moet één van de ouders ook aanwezig zijn.

Reisdocument verloren?

Ben je ooit een reisdocument verloren en heb je dat teruggevonden? Gebruik dat dan niet meer. Breng het teruggevonden document binnen in het  gemeentehuis en vraag een nieuw reisdocument aan.