Op 3 oktober test Lievegem Be-alert

Op donderdag 3 oktober vindt de nationale test BE-Alert plaats. 174 steden en gemeenten nemen deel. Op die dag krijg je van ons een bericht als je ingeschreven bent op Be-alert. 

'BE-Alert gemeente Lievegem - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be.'

Wat is BE-Alert?

Bij noodsituaties kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken jou verwittigen. In een bericht van BE-Alert krijg je informatie over wat er is gebeurd en wat jij zelf kan doen om je in veiligheid te brengen.  

Je kan een bericht ontvangen via sms, e-mail of een gesproken oproep. Op sommige plaatsen kan je ook BE-Alert berichten lezen op andere schermen, zoals digitale informatieborden op straat. 

Meer weten over hoe BE-Alert werkt? Je leest het op deze website: https://www.be-alert.be/nl/hoe-werkt-be-alert

Hou je gegevens up-to-date

Om ook een testbericht te ontvangen als je niet in Lievegem bent, moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Als je bent ingeschreven, is het belangrijk dat je jouw profiel goed bijhoudt.

Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen of wijzigen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Zo kan je naast je thuisadres ook je werkplaats en bijvoorbeeld familieleden opnemen.