Ontwerp parking 'Miki' voorgesteld aan de buurt

In het investerinsmeerjarenplan wer de afbraak van de voormalige superette 'Miki' en de aanleg van een parking op dit perceel opgenomen. De buurt kon op 4 december 2023 de plannen inkijken tijdens een infomoment. De werken starten na het zomerbouwverlof 2024.

Omslagfoto: Lokaal bestuur Lievegem

Het lokaal bestuur wil met dit project verschillende uitdagingen aanpakken. Zo willen we extra parkeerplaatsen creëren om een antwoord te bieden op de bestaande parkeerdruk. Maar evengoed parkeerplaatsen ter compensatie van de geplande werken aan de Markt. Daarnaast zorgen we hier voor bijkomende open ruimte in de dorpskern en een voetgangersverbinding tussen de Dreef en Hofbouwstraat.

Hoe zal dat eruit zien?

  • Meer groen in het centrum: 1 rode esdoorn of haagbeuk en 8 krentenboompjes.
  • We hebben aandacht voor het 'sponsgehalte' van dit terrein in de dorpskern. Door groenperken te voorzien en gebruik te maken van grasbetondallen en waterpasserende klinkers zorgen we voor voldoende waterdoorlaatbaarheid.
  • 18 parkeerplekken voor wagens, waarvan twee voor personen met een handicap.
  • Met 3 laadpunten voor elektrische auto's breiden we de laadcapaciteit fors uit. Daarnaast wordt er 1 extra laadpunt voorzien specifiek voor personen met een handicap.
  • Met meer dan 10 meter aan plaats voor fietsen én twee elektrische oplaadpunten, kunnen tweewielers hier ook terecht.
  • We leggen een nieuw kiezelpad aan dat de Dreef met de Hofbouwstraat verbindt.

Wanneer beginnen de werken?

Nu er een ontwerp op tafel ligt, kan de administratieve voorbereiding beginnen. In het eerste deel van 2024 moeten de omgevingsvergunning in orde gebracht worden en de aanbesteding toegewezen worden. De werken zelf zouden na het zomerbouwverlof van 2024 moeten starten.