Ontmoetingscentrum Kerkelare breidt uit! (en wordt een 'lokaal dienstencentrum')

Goed nieuws: vanaf 6 september hebben we er naast Kerkelare een tweede ontmoetingsplek bij: vanaf dan is het Oud Vredegerecht van Zomergem klaar voor een tweede leven. Naast het bestaande lokaal dienstencentrum (LDC) Kerkelare openen we een tweede vestiging in Zomergem.

Omslagfoto: lokaal bestuur Lievegem

Maar dit wordt niet zomaar een kopie:

  • In LDC Kerkelare kan je momenteel 3x per week terecht voor een warme maaltijd, maar ook voor beweegactiviteiten, het geheugenkoor, een computerspreekuur, informatieve bijeenkomsten en ontspanningsactiviteiten.
  • In LDC Oud Vredegerecht gaan we samen met de buurtbewoners op zoek naar een passend activiteitenprogramma voor de buurt en alle inwoners van Lievegem. We starten alvast we met een aantal infomomenten en cursussen die plaatsvinden in de gezellig ingerichte polyvalente ruimte. Zo plannen we in september een aantal computerlessen voor beginners, …

In een eerste fase zullen er vooral infomomenten en cursussen plaatsvinden in de gezellig ingerichte polyvalente ruimte. Zo plannen we in september een aantal computerlessen voor beginners, kan je ‘op de koffie met…’ onze seniorenconsulente en de hoofdmaatschappelijk werker van team welzijn. Zij leggen je met veel plezier uit wat het lokaal bestuur voor jou kan betekenen.

Daarnaast plannen we in het najaar een aantal ontmoetingsmomenten voor de buren. Later komt er een tweedehandswinkeltje met baby- en kinderspullen waar we kwalitatief materiaal aanbieden. Voor iedereen, maar met extra aandacht voor gezinnen in een kwetsbare situatie.