Onderhoudswerken met fakkelverbranding

Bij onderhoudswerken aan de gasinfrastructuur, maakt Fluxys gebruik van 'fakkelverbranding'. Daarbij zijn de vlammen vaak vanop grote afstand zichtbaar. Dit is nodig om de werken veilig te laten verlopen en verloopt volkomen gecontroleerd.

Omslagbeeld: wolv via Canva Pro

Onderhoudswerken met fakkelverbranding

In het kader van onderhoudswerken worden regelmatig secties van installaties gasvrij gemaakt. Om geen methaan in de atmosfeer te laten ontsnappen en zo de impact op het klimaat te beperken, wordt gekozen voor gecontroleerde verbranding van dit gas. Dit resulteert echter in een zichtbare vlam die soms vanop grote afstand zichtbaar is.

Deze werkwijze veroorzaakt geen bijkomende risico's of geluidshinder. De fakkelverbranding is een geplande en gecontroleerde operatie, uitgevoerd door ervaren personeel die in het verleden al regelmatig plaatsvond maar waarvan de frequentie nu zal toenemen.

Informatiecampagne

Er bestaat geen planning voor deze onderhoudswerken omdat die vaak vrij laat ingepland kunnen worden. De buurtbewoners in een straal van 250 meter rond de installaties van Fluxys ontvangen een brief om hen te informeren. Andere inwoners kunnen terecht op de informatiepagina van Fluxys.