Nieuwe bomen in het Lievegems straatbeeld

Door de lange droogteperiodes van de afgelopen jaren, werden er in 2020 en 2021 geen bomen aangeplant. Daarom starten we nu een inhaalbeweging: we investeren 14.282,44 euro voor de aanplant van 240 nieuwe bomen. De bomen dienen voornamelijk ter vervanging van gerooide bomen en worden verdeeld over 36 straten.

De juiste boom op de juiste plaats

Bij de aankoop van de bomen plaatste de gemeente het principe ‘de juiste boom op de juiste plek’ voorop. Dit heeft alles te maken met de grootte van de boom en de vereisten aan de omgeving. Zo houden we rekening met het formaat van de boomspiegel, de plaats in de berm, de verhouding met andere bomen in de straat, etc. Het resultaat is een breed gamma aan soorten en variëteiten: inheems waar het kan, uitheems waar nodig.

Bomenteller

Lievegem houdt voortaan het aantal gerooide en aangeplante bomen bij in een bomenteller. We willen op die manier onze bijdrage leveren aan het bomencharter. Ook inwoners kunnen via www.lievegem.be/bomenteller aangeven dat zij een boom in hun tuin hebben geplant. Want elke boom telt!