Mobiel recyclagepark in Oostwinkel

Op donderdagvoormiddag 13 april kunnen de inwoners van Oostwinkel terecht op het mobiel recyclagepark in de Leendreef. Op die manier kunnen ook inwoners die zich wat moeilijker kunnen verplaatsen bepaalde afvalstromen kwijt.

Omslagfoto: Fien De Vos

Na een succesvolle eerste editie in Waarschoot vorig jaar, kom het mobiel recyclagepark dit jaar naar Oostwinkel. Op donderdagvoormiddag 13 april (tussen 9.00 en 12.00 uur) kunnen Oostwinkelnaars er met allerhande afvalstromen terecht op de parking in de Leendreef (in de buurt van de glasbollen en textielcontainer. Je kan er die dag langskomen met kleine hoeveelheden afvalstoffen (draagbaar in een winkeltas).

Een mobiel recyclagepark?

Het mobiel recyclagepark is een organisatie van de afvalintercommunale IVM waarbij een bakwagen geplaatst wordt op een plein in de gemeente. In de bakwagen zelf is er plaats voor rolcontainers, bigbags en boxen waarin kleine hoeveelheden afvalstromen kunnen worden ingezameld.

Het mobiel recyclagepark is handig voor inwoners voor wie het niet makkelijk is om op het recyclagepark van Lovendegem, Waarschoot of Zomergem te raken. Je kan hier immers te voet, met de (bak)fiets of kruiwagen naartoe! Daarnaast zijn alle recyclageparken op donderdag gesloten in onze gemeente, waardoor dit mobiel recyclagepark een aanvulling op onze dienstverlening kan zijn.

Materiaalfracties

De volgende materiaalfracties zullen ingezameld worden:

  • EPS (piepschuim).
  • Vlak glas.
  • Harde plastics.
  • Plastic doppen en kurken.
  • Klein elektro, kleine herbruikbare goederen en textiel (Kringwinkel).
  • Hol gekleurd en wit glas kunnen nog steeds in de glasbollen.
  • Frituurolie en -vet, afvalolie, verf, solventen, detergenten en spuitbussen (KGA-wagen).

Hinder

De hinder is beperkt: tijdens het mobiel recyclagepark zal een deel van de parking afgezet zijn en geldt er een parkeerverbod.