Make-over voor De Kring

De cultuurzaal ‘De Kring’ in Waarschoot krijgt in 2023 een stevige update. Zowel de buitenschil als de binnenzijde worden aangepast naar hedendaagse normen en vereisten. De werken starten na de paasvakantie 2023 en zullen zo’n 1.500.000 euro kosten.

Het gebouw in de Patronagiestraat is verouderd en voldoet niet meer aan de isolatie-eisen van tegenwoordig. Ook binnenin is er nood aan flink wat aanpassingen om aan hedendaagse comfortnoden en functionaliteiten van een cultuurzaal te voorzien.

Moderne look

De term ‘make-over’ mag je voor de buitenschil letterlijk nemen. De gevel en het dak worden extra geïsoleerd (zowel thermisch als akoestisch). Bovendien zal de gevel esthetisch aangepakt worden, waardoor De Kring een frisse, moderne look zal krijgen.

Cultuurzaal van de 21ste eeuw

Binnenin gebeuren er heel wat verfraaiingswerken: de inkom wordt ingekleed in de stijl van toen, maar met een moderne toets. Ook de foyer wordt volledig vernieuwd. Op de eerste verdieping zal er een polyvalente ruimte ingericht worden. De elektriciteit en ventilatie wordt in het volledige gebouw aangepast.

Met de komst van moderne kleedkamers en theatertechnieken wordt De Kring een volwaardige cultuurzaal. De uitschuifbare tribune zorgt er niet alleen voor dat toeschouwers comfortabel voorstellingen kunnen bijwonen, maar ook dat de ruimte polyvalent gebruikt kan worden.