Lindekensbrug: update 18.12.2023

Voor het bouwverlof wordt de voorlaatste fase van de werken aan de Lindekensbrug afgerond. De aanwezige signalisatie zal voor het einde van dit jaar weggenomen worden. In 2024 wordt de brug helemaal afgewerkt.

Omslagfoto: lokaal bestuur Lievegem

De werken aan de Lindekensbrug, ook gekend als 'Motjebrug', slepen al een hele tijd aan. Tijdens de werkzaamheden bleek dat de aanleg hiervan enkele technische moeilijkheden met zich heeft meegebracht. Enkele maanden geleden nam De Vlaamse Waterweg deze werken over. Sindsdien geldt er beurtelings verkeer over de brug.

Volledige doorgang voor het einde van het jaar

Deze werken gebeuren in fases en de voorlaatste fase wordt momenteel afgerond. Vorige week werd het beton voor de fietspaden gegoten die nu nog even moet uitharden. Er zijn nog enkele stroken die moeten opgevuld worden met herstelbeton: die werken staan ingepland vóór 31 december 2023. Dit betekent dat de signalisatie wordt weggenomen en de doorgang in beide richtingen opnieuw mogelijk wordt.

Afwerking

In 2024 volgt nog een laatste fase waarbij de brug afgewerkt wordt. Die afwerking is sterk weersgevoelig en vraagt een ononderbroken droge periode van 4 dagen. Afhankelijk van het weer, vinden die werken plaats begin april, begin juli of half augustus 2024.