Lievegemse scholen bezoeken IVM tijdens de 'week van de duurzame gemeente'

Tijdens de 'week van de duurzame gemeente' staan we stil bij de 17 SDG's, de sustainable development goals. Dit jaar lag de focus op SDG 4: kwaliteitsonderwijs. Laat dat nu iets zijn waar de leerkrachten op onze scholen elke dag voor zorgen. Zo zijn ze niet alleen duurzame helden, ze vormen de duurzame helden van de toekomst!

Omslagfoto: lokaal bestuur Lievegem

Lievegem vindt educatie over afval erg belangrijk. Daarom bood het lokaal bestuur de mogelijkheid  aan de leerkrachten van het lager en het bijzonder onderwijs in Lievegem om de leerlingen te laten kennismaken met de afvalenergiecentrale van IVM te Eeklo. Zo kregen de leerlingen een blik achter de schermen van het afvalverwerkingsproces en alles wat er komt kijken bij het verwerken van het restafval.

Hiervoor is er geen betere plek dan het informatief centrum van IVM. Leerlingen konden onder begeleiding van een gids het volledige afvalverhaal beleven op een interactieve manier. Op woensdagnamiddag kregen onze Mooimakers de kans om te weten te komen waar het door hen opgeruimde zwerfafval terecht komt. Een leerrijke ervaring!