Lievegem sluit aan bij Zorgbedrijf Meetjesland

Vanaf 1 januari 2024 neemt Zorgbedrijf Meetjesland de taken gezinszorg en aanvullende thuiszorg in Lievegem voor haar rekening. Het is de eerste uitbreiding van het zorgbedrijf, dat daarmee een nog sterkere zorgpartner wordt in de regio.

Omslagfoto: Zorgbedrijf Meetjesland

In het meerjarenplan 2020-2025 staat een actie (ACT-322) waarbij we willen onderzoeken om onze huidige werking DGAT verder uit te breiden of een partner te zoeken. Onze eigen werking is immers te klein om optimaal en kwaliteitsvol te werken. Hierdoor werd het erg moeilijk om efficiënt te blijven werken en een goed evenwicht tussen het aantal klanten en het aantal verzorgenden te vinden.

Daarom beslisten we om een samenwerking met Zorgbedrijf Meetjesland te bekijken. Lokaal bestuur Lievegem en Zorgbedrijf Meetjesland hebben namelijk de gedeelde missie om samen een sterke en lokaal verankerde publieke zorg te garanderen. Door onze krachten te bundelen kunnen we continuïteit in onze dienstverlening voorzien en staan we samen als zorgpartner sterk in het Meetjesland.

Wat is Zorgbedrijf Meetjesland?

Zorgbedrijf Meetjesland is de openbare welzijnsvereniging die de woonzorgcentra, assistentiewoningen en thuiszorgdiensten uitbaat van de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele). Het zorgbedrijf bestaat sinds 1 januari 2018 en viert zijn vijfde verjaardag nu met de aansluiting van een vierde lid: OCMW Lievegem.

Vanaf 1 januari 2024 zal de dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg van lokaal bestuur Lievegem worden geïntegreerd in de regionale dienst gezinszorg van het zorgbedrijf Meetjesland. 15 medewerkers maken de overstap naar het Zorgbedrijf. Met deze uitbreiding biedt het zorgbedrijf vanaf 2024 in deze vier gemeenten 105.000 uren gezinszorg aan met 100 verzorgenden. Deze nieuwe samenwerking tussen Zorgbedrijf Meetjesland en het lokaal bestuur belooft een sterke en lokaal verankerde publieke zorg te waarborgen.

Wat is 'gezinszorg'?

Een dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg verleent hulp aan personen die voor een korte of lange periode ondersteuning nodig hebben bij hun huishoudelijke taken en persoonlijke hygiëne. De dienstverlening is erop gericht mensen zo lang mogelijk verantwoord in hun eigen huis te kunnen laten wonen en kan een aanvulling zijn bij de zorg van familie, mantelzorgers of andere professionele thuisverzorgers.

Waar kan ik terecht?

Zit je met vragen rond gezinszorg of wil je er beroep op doen? Dan kan je terecht bij Lievegems coördinator Melissa Baetsleer: