Kom langs op de markt en win een marktbon

In april is het maand van de markt, of liever: markten! Want wist jij dat we in Lievegem elke week twee markten hebben? Op dinsdag in Zomergem en op vrijdag in Lovendegem. Geef al je zintuigen de kost, koop je fruit, groenten, bloemen, etc. eens op de markt en maak kans op een marktbon van 10 of 50 euro!

Omslagfoto: Kim Genetello

Net als vorig jaar doen we mee aan de Maand van de markt. Per aankoop bij een kraam ontvang je een invulkaart. Vul die in en deponeer ze:

  • in de brievenbus van het gemeentehuis in Lovendegem (Centrumstraat 45, 9920 Lovendegem).
  • in de wedstrijdbox bij Vleeswaren Gavel tijdens de wekelijkse markt in Lovendegem.
  • in de brievenbus van het gemeentehuis in Zomergem (Markt 1, 9930 Lievegem).
  • in de wedstrijdbox bij Kippenkraam Vermeulen tijdens de wekelijkse markt in Zomergem.

Begin mei laten we een spreekwoordelijke onschuldige hand de winnaars trekken:

  • Markt Lovendegem: 10 marktbonnen ter waarde van 10 euro en als hoofdprijs 1 marktbon ter waarde van 50 euro.
  • Markt Zomergem: 10 marktbonnen ter waarde van 10 euro en als hoofdprijs 1 marktbon ter waarde van 50 euro.

Markten in Lievegem

Elke week organiseren wij twee markten: op dinsdag (7.00-12.30 uur) in Zomergem en op vrijdag (8.00-13.30) in Lovendegem. Deze markten zijn een mooie aanvulling op het aanbod van ons lokale handelaars, vol kwalitatieve en verse producten. Bovendien is gezellig kuieren over een markt, terwijl je de geur van verse snijbloemen, afkoelend brood en het kippenkraam gulzig in je opneemt.

Maand van de Markt

De 5 Vlaamse Provincies en de Vlaamse Federatie Ambulante Handel hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen om de marktkramers en het marktgebeuren in de kijker te zetten. April 2023 wordt uitgeroepen tot de Maand van de Markt. De ambitie is om alle Oost-Vlaamse wekelijkse markten en marktkramers in de kijker te zetten.

Met de medewerking van de Oost-Vlaamse besturen moet het lukken om gedurende één maand de marktbezoekers, maar ook de niet-frequente marktbezoekers te stimuleren langs te gaan op de markt. Zodat ze overtuigd worden van de marktbeleving en van de kwaliteit en versheid van het lokaal aanbod.