Jobs in Lievegem

Lievegem lanceert samen met Voka Oost-Vlaanderen het online vacatureplatform Jobs in Lievegem om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken. Voka Oost-Vlaanderen wil zo de economische relance samen met gemeenten opzetten, de werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid.

De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. Nooit eerder waren zo veel mensen in Oost-Vlaanderen aan de slag en nooit eerder stonden er zo veel vacatures bij bedrijven open. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt voordelen. Daarom lanceren Voka Oost-Vlaanderen en de gemeente Lievegem het online platform jobsinlievegem. Hierop bundelen de bedrijven de  jobs die beschikbaar zijn in de gemeente. Bedrijven uit Lievegem zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen eenvoudig hun openstaande jobs op de site publiceren.

Onbekend is onbemind

Voka Oost-Vlaanderen en het lokaal bestuur Lievegem zetten deze unieke samenwerking op om visibiliteit te geven aan de Lievegemse bedrijven en de lokale vacatures beter bekend te maken bij de inwoners van Lievegem. Vaak pendelen inwoners grotere afstanden, terwijl de bedrijven in de eigen regio soms onbekend zijn. Ook hier zijn boeiende jobs en tal van innovatieve bedrijven te vinden.

Initiatieven in de provincie

Met de volgende gemeentes heeft Voka Oost-Vlaanderen reeds een samenwerking afgesloten: Buggenhout, Eeklo, Hamme, Lebbeke, Nazareth, Ronse, Wetteren en Zele. “Door samen met de gemeentes de jobs in eigen streek bekend te maken, willen we lokaal talent in de regio houden of terug aantrekken. Openstaande jobs invullen is een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Door in te zetten op een kortere afstand tot het werk willen we meer m/v/x aan de  slag krijgen en zo openstaande jobs invullen bij bedrijven uit de regio. Samen met de gemeente slaan we zo de handen in elkaar in tijden van krapte op de arbeidsmarkt, “ aldus Christel Geltmeyer, regiodirecteur Meetjesland bij Voka Oost-Vlaanderen.