Is je tuin klaar voor de toekomst?

Een tuin of aangenaam terras kan een speelplek zijn voor de kinderen, een plekje om even tot rust te komen of net een plek om mensen te ontvangen. Maar het kan zoveel meer zijn!

Omslagfoto: Allan Mas via Pexels

    Maar weet je dat je jouw tuin of terras ook makkelijk kan inrichten als een stukje natuur? Een ‘natuurlijke tuin’ is niet alleen een aangename plek voor jezelf, je familie en vrienden, maar is ook een leuk oord voor allerlei vlinders, insecten of egels. Zij helpen je straks ontspannen met hun vrolijk gefladder en gekwetter.

    Een koelere onderhoudsvriendelijke omgeving

    Met een tuin vol inheemse planten draag je bij aan meer biodiversiteit en aan een betere weerstand tegen het veranderend klimaat. Meer groen en minder verharding zijn twee manieren om in de toekomst hitte, droogte en wateroverlast te voorkomen. Dankzij een slim tuinontwerp en een natuurlijke, onderhoudsvriendelijke aanleg zorg je voor heel wat positieve impact.

    Hoe begin ik eraan?

    Heb je plannen om binnenkort je tuin aan te leggen? Vind je het tijd om je saaie gazon in te ruilen voor een fleurige bloemenweide of schaduwrijke border? Vind je het zalig zitten onder een boom? Lig je ook liever in de hangmat dan achter je grasmaaier aan te lopen? Gun je je kinderen een leuke speelplek met een klimboom, wilgenhut of plukfruit?

    Dan wil je beslist gaan voor een natuurlijke tuin, die koelte biedt, die vol zoemend leven is en waar je beperkt werk aan hebt! We helpen je graag op weg. Onze gemeente nodigt op 19 oktober de provinciale tuincoach uit. Die vertelt in een boeiende presentatie wat natuurlijke tuinen zijn en waarom we die in de toekomst hard nodig hebben.

    Welke alternatieven zijn er voor de aanleg van een duur en kaal terras? Hoe breng je sfeervol groen in je tuin? Hoe vermijd je al te vaak te moeten schoffelen, wieden, maaien, gieten of besproeien? Hoe onderhoudsvriendelijk is een natuurlijke tuin? Op die vragen geeft de tuincoach het antwoord.

    Praktisch

    • Donderdag 19 oktober 2023 vanaf 19.00 tot 22.30 uur
    • Locatie: Grote Raadzaal, Kasteeldreef 72 9920 Lievegem
    • Inschrijven verplicht