Infomarkt gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan

Het ruimtelijk beleidsplan is een document waarin de gemeente een visie ontwikkelt voor het gewenste ruimtelijk beleid voor de korte en langere termijn. De gemeente Lievegem is op 1 januari 2019 ontstaan uit de vrijwillige fusie van de gemeenten Lovendegem, Zomergem en Waarschoot. Deze vroegere gemeenten beschikten elk over een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS).

Lievegem wil deze vroegere gemeentelijke ruimtelijke structuurplannen actualiseren en vervangen door een nieuw gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan voor de volledige nieuwe fusiegemeente Lievegem. Een nieuw, toekomstgericht ruimtelijk beleid komt er niet zomaar. We volgen een lange procedure zodat we de juiste, goed onderbouwde beslissingen nemen. Die beslissingen baseren we op onderzoek, overleg en participatie.

Het is belangrijk dat alle bewoners en relevante actoren de kans krijgen om mee na te denken over het gewenst toekomstbeeld van de gemeente en dit van bij de start van het proces. Op 4 mei 2022 organiseren we een infomarkt over het ruimtelijk beleidsplan. Je kan de infomarkt bezoeken van 17.00 tot 20.00 uur in de Raadzaal (Kasteeldreef 72). Vooraf inschrijven is niet nodig. Elk uur geven we een korte, algemene toelichting. Nadien kan je doorlopend de infomarkt bezoeken en vragen stellen aan de experten.