Hulplijn Tele-Onthaal zoekt nieuwe vrijwilligers: zorg jij voor meer luisterende oren?

Soms snakken we naar een echt gesprek. Een gesprek waarin we ons hart kunnen luchten zonder bang te zijn voor oordelen of adviezen. Een gesprek waarin we ons gehoord en begrepen voelen. Niet zomaar een “Bel me maar als je wil” of een “Ik ben er voor je”, maar een oprechte interesse in wat ons bezighoudt. Maar wat als we niemand hebben om zo’n gesprek mee te voeren? Wat als we ons geïsoleerd en wanhopig voelen met onze problemen? Dat is waar hulplijn Tele-Onthaal een uitweg kan bieden.

 Tele-Onthaal is een anonieme hulplijn waar mensen terecht kunnen met hun kopzorgen, 24/7 via het gratis nummer 106, of elke avond en woensdag- en zondagnamiddag vanaf 15.00 uur via chat op www.tele-onthaal.be. Jouw gemeente kan zelfs meer doen dan dat: want Tele-Onthaal komt luisterende oren te kort. Elke dag kunnen zo’n 350 mensen nergens terecht met hun zorgen. En dan is er gelukkig Tele-Onthaal voor een luisterend oor.

Om hen te beantwoorden, zoekt Tele-Onthaal naar 100 nieuwe vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel. In de maand oktober organiseert Tele-Onthaal op zes locaties in Vlaanderen en Brussel een basisopleiding voor nieuwe telefoon- en chatvrijwilligers.