Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.

Stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen, luchtverontreiniging … We kampen vandaag met heel wat uitdagingen. Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken. Daarom maakt de Provincie Oost-Vlaanderen een beleidsplan op: ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. In dat plan staan acties tot 2035 en een visie tot 2050. Naast het beleidsplan ruimte is er een ontwerp plan-milieueffectrapport (plan-MER) gemaakt. Dat rapport toont welke effecten het beleidsplan ruimte zal hebben op het milieu.

De Provincie wil zowel de stads- en dorpskernen versterken als onze groene open ruimte vrijwaren. Door wonen, werken en dagelijkse activiteiten te bundelen, houden we meer ruimte vrij en creëren we comfortabele en vlot bereikbare woon- en werkplekken.

De komende maanden krijg je de kans om meer te weten te komen en mee te denken. Zo worden er publieks-, info- en inspraakmomenten georganiseerd en houdt de reizende tentoonstelling halt in buurgemeenten Deinze, Eeklo, Evergem, Gent en Maldegem.