Het Mobiel Energiehuis op bezoek in Vinderhoute

Voor het derde jaar op rij organiseert het lokaal bestuur Lievegem samen met Wooneco (dienstverlening van Veneco) een project om duurzame renovatie van woningen aan te moedigen. Het project wil binnen een wijk met groot renovatiepotentieel zoveel mogelijk bewoners activeren en ontzorgen. Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest immers veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld.

Omslagbeeld: Energiehuis Veneco

Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

Mobiel Energiehuis geeft advies op maat

In samenwerking met Wooneco werd een wijk van zo’n 250-tal woningen geselecteerd. Deze woningen kregen een thermografische voorgevelscans om eventuele warmteverliezen zichtbaar te maken. Deze scan is vervolgens beschikbaar in het mobiel Energiehuis waar de bewoner, na afspraak, gratis en vrijblijvend advies ontvangt van de renovatiecoach. Dit kan gaan over concrete renovatiemaatregelen, renovatiepremies en -leningen, afgestemd op de wensen, noden en mogelijkheden van de bewoner. Meer informatie over dit project is terug te vinden op www.wooneco.be/mobielenergiehuis.

De mobiel staat vanaf 2 juli 2024 gedurende twee weken aan chalet Rozenhoed in Vinderhoute. De gescande woningen zijn gelegen in de volgende straten:  Rozenhoed, Neerstraat, Burgstraat, Pastoor Moernautstraat, Kerkkouter, een deeltje van de Dorsweg, een deeltje van de Drongense Steenweg en de Vredesdreef.

Woon je buiten de geselcteerde wijk? Profiteer ook mee van het groepsaanbod renovatie!

Ook buiten de wijk, kunnen inwoners beroep doen op advies over energiebesparende maatregelen. Door aan te melden bij het groepsaanbod, kan je een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen voor volgende ingrepen: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler en duurzaam ventilatiesysteem. Check www.wooneco.be/groepsaanbodrenovatie!

Het gehele project wordt mogelijk gemaakt door het lokaal bestuur in samenwerking met Wooneco, met de steun van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap.