Herfstvaccinatie

Vanaf 12 september krijgen alle volwassen inwoners van Lievegem de kans om zich te laten vaccineren met een herfstbooster in vaccinatiecentrum Den Boer. De uitnodigingen hiervoor vertrekken deze week.

Sinds de start van de pandemie zagen we immers telkens sterke heropflakkeringen in het najaar. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, willen we alle volwassenen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een booster om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

Aangepast aan omikronvariant

Voor deze herfstvaccinatie zullen de aangepaste vaccins van Pfizer en Moderna ingezet worden. Deze vaccins beschermen tegen zowel de oorspronkelijke variant als tegen de eerste omikronvariant. Labo-onderzoek heeft aangetoond dat de nieuwe vaccins ook werken tegen de nieuwe omikronvarianten.

De goedkeuring voor deze aangepaste vaccins verwachten we voor 12 september. Meteen erna beginnen we te vaccineren om de inwoners een zo goed mogelijke bescherming te geven voor deze herfst en winter.

Bevestig of annuleer je prik

Het organiseren van deze vaccinaties is een grote logistieke operatie. Daarom is het belangrijk om je afspraak altijd te bevestigen of te annuleren. Zo kan de werking van het vaccinatiecenturm zo vlot mogelijk lopen en worden lege plekken of dubbele boekingen vermeden.

Q-VAX

Je kan je ook nog steeds aanmelden op Q-VAX. Dan roepen we je op als andere mensen niet opdagen en kan je vroeger jouw aangepast vaccin krijgen.