Gemachtigd opzichters gezocht!

Ben je minstens 18 jaar? Beschik je over wat vrije tijd en wil je jezelf vrijwillig inzetten voor de gemeenschap? Dan is gemachtigde opzichter worden iets voor jou! Een gemachtigde opzichter verhoogt de verkeersveiligheid in de buurt en is dus een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid.

Verkeersonveiligheid in de schoolomgeving en op de schoolroutes weerhoudt heel wat ouders ervan om hun kinderen zelfstandig naar school te sturen met de fiets, te voet of het openbaar vervoer. Met de inzet van gemachtigd opzichters op gevaarlijke oversteekplaatsen kan de verkeersveiligheid sterk verbeteren.

Door kinderen te helpen om veilig de straat over te steken, vervullen gemachtigd opzichters een heel belangrijke rol voor de veiligheid in de schoolomgevingen en op de schoolroutes. Bovendien kunnen ouders hun kinderen opnieuw met een gerust gemoed zelfstandig naar school laten stappen of trappen. Veel scholen hebben echter een tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. 

Wij voorzien een theoretische en praktische opleiding gemachtigd opzichter in Lievegem op woensdag 29 november om 14.00 uur in het commissariaat in Lievegem (Sportlaan 1). Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar pz.deinzezultelievegem.verkeer@police.belgium.