Flitscamera's Durmstraat en Boven actief

Vanaf 1 januari 2023 start de politie met de verwerking van de overtredingen die geregistreerd worden door de flitspalen in de Durmstraat en Boven.

(Foto cover: Pixabay)

Dit najaar werden er in Zomergem vaste flitspalen geplaatst in de Durmstraat en Boven. Tot nu waren die nog niet operationeel omdat er nog aanpassingen nodig waren in de software om de overtredingen te kunnen verwerken.

Testperiode

Intussen zijn de flitspalen operationeel en stelt de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem bijzonder veel overtredingen vast. Vanaf 1 januari 2023 worden deze overtredingen verwerkt en zullen er effectief boetes uitgeschreven worden. De gemeente Lievegem en de politiezone zetten met een social mediacampagne en het gebruik van tekstkarren alle middelen in om bestuurders hiervan te verwittigen. Een verwittigd automobilist is er twee waard, maar draagt bovenal bij tot een veiligere verkeerssituatie.

Mobiliteitsingrepen

Deze twee flitspalen passen in een plan om de verkeerssituatie veiliger te maken. Eerder werden er al wijzigingen aangebracht in de circulatie in de straten tussen Boven en de Markt en wijzigden de voorrangsregels op heel wat kruisingen. Later volgt er ook nog een trajectcontrole in de Durmstraat.