Einde werken Appensvoordestraat in zicht

Deze week wordt de toplaag gegoten van de Appensvoordestraat. Hierdoor zal de woensdag 5 en donderdag 6 april afgesloten zijn voor alle verkeer. Vanaf 7 april wordt de Appensvoordestraat opnieuw volledig open gesteld.

Omslagfoto: Lokaal bestuur Lievegem

UPDATE 5 APRIL 2023
Jammer genoeg is dit opnieuw even uitgesteld door het slechte weer. De afwerking is nu ten vroegste voorzien voor woensdag 19 en donderdag 20 april.

Geen doorgaand verkeer

Tijdens de asfalteringswerken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. De Appensvoordestraat is afgesloten van woensdag 5 april (7.00 uur) tot en met vrijdag 7 april (8.00 uur). De buurtbewoners werden hiervan verwittigd en kregen alternatieven om hun woning te bereiken voorgesteld. De Appensvoordestraat zal vanaf vrijdag 7 april (8.00 uur) opnieuw volledig toegankelijk zijn.

Fietsverbinding

Na 2 jaar werken, zal de herinrichting van de Appensvoordestraat afgerond zijn. Dit dossier werd initieel opgestart als een fietspaddossier om een goede en veilige fietsverbinding te realiseren tussen de Grote Baan (N9) en de Kasteeldreef. Zo vormt de Appensvoordestraat vanaf vrijdag een onderdeel van een groter fietsnetwerk dat de verschillende omliggende woonkernen met elkaar verbindt.

Naast de herinrichting en de invulling van een belangrijke fietsas, werden er in Appensvoordestraat, Beiaard, Larestraat (deels), Meersstraat en Waalken (deels) nieuwe riolering aangelegd.