Eenakter 'Daar mag je niet aan denken' met Chris Lomme en Simone Milsdochter

Kanker draag je niet alleen. Op 19 oktober stonden we even stil bij de Dag tegen Kanker. Heel veel mensen leveren dagelijks een strijd tegen deze vreselijke ziekte. We steken hen en hun naasten graag een hart onder riem. In samenwerking met Kom op tegen Kanker bracht gemeente Lievegem op 16 oktober de eenakter ‘Daar mag je niet aan denken’ met praatcafé over nalaten en voortleven naar Lievegem.

 

In de hoofdrol schitterden Chris Lomme, met haar 85 lentes, en Simone MilsdochterDe twee actrices gaven het beste van zichzelf in een ontluikende en ontroerende eenakter over leven en nalatenschap.

 

Tijdens de eenakter zoeken moeder en dochter een weg door twijfels, verlangens en verdriet - om de woorden te vinden voor wat je niet mag uitspreken, waar je zelfs niet aan mag denken: het einde en wat daarna gebeurt. Het is voor veel mensen lastig om daarover te praten. Het onderwerp is taboe, terwijl de nood om erover te spreken groot is. 

 

Er was duidelijk interesse in het onderwerp; de raadzaal van gemeente Lievegem zat vol. De Lievegemse toeschouwers hadden zo elk hun reden om aanwezig te zijn: omwille van een eigen persoonlijk verhaal als kankerpatiënt, uit interesse in het onderwerp of als fan van Chris Lomme. De aanwezigen waren trouwens gul: gemeente Lievegem haalde dankzij hen 420 euro opdat integraal wordt geschonken aan Kom op tegen Kanker.