De Lievegemse Nachtegalen

Op 5 juni 2023 was het zover: dan ging het Lievegems Geheugenkoor van start in lokaal dienstencentrum Kerkelare in Lovendegem. Het geheugenkoor is een koor voor Lievegemnaren met geheugenklachten en hun mantelzorger of begeleider. Bedoeling van dit maandelijkse samenzangmoment is ongedwongen samen zingen en verbinding maken met elkaar door middel van muziek. Het project kadert binnen Lievegem als dementievriendelijke gemeente.

 

Intussen zijn er al een paar zangsessies de revue gepasseerd en zette gemeente Lievegem het Geheugenkoor feestelijk in de kijker. Hierbij werd de officiële naam van het koor onthuld; gekozen door het doelpubliek: de Lievegemse Nachtegalen. Dat de Lievegemse ouderen wel degelijk nachtegalen zijn, bleek des te meer tijdens deze feesteditie.

 

De muzikale begeleiding wordt elke maand onder de vleugels genomen van de ‘De Zingende Tandem’. Hierbij geven Ann Van Der Plaetsen en Wim Claeys vol enthousiasme het beste van zichzelf. En dat wordt positief onthaald door de aanwezigen.

 

De opstart was meteen een schot in de roos en sindsdien bestaat de zangploeg gemiddeld uit dertig tot veertig enthousiastelingen. De deelnemers zijn lokale inwoners uit de buurt, gebruikers van het lokaal dienstencentrum tot zelfs een vaste ploeg uit verschillende Lievegemse woonzorgcentra en zorginstelling De Triangel.

 

Interesse om je aan te sluiten bij de Lievegemse Nachtegalen? Deelnemen is steeds mogelijk. Meer informatie en inschrijven kan bij het lokaal dienstencentrum.