Composteermateriaal aan lage prijzen

Wie op zoek is naar goedkoop composteermateriaal, kan hiervoor terecht op de Lievegemse recyclageparken. Vanaf 1 maart 2022 worden de prijzen van dit materiaal aangepast naar de gestegen grondstofprijs.

Al enkele jaren kan je bij de gemeente terecht om goedkoop composteermateriaal aan te kopen. Via afvalintercommunale IVM biedt Lievegem allerlei materiaal tegen aankoopprijs aan om inwoners aan te zetten tot kringlooptuinieren. De prijzen werden de afgelopen jaren nauwelijks aangepast, terwijl de aankoop van de materialen wel duurder werd. Daarom gelden er vanaf 1 maart nieuwe tarieven voor de aankoop van composteermateriaal.

Composteermateriaal

Composteren is een belangrijk luik van de afvalverwerking. Lievegem moedigt de inwoners aan om zoveel mogelijk aan kringlooptuinieren te doen. De gemeente heeft demoplaatsen op de recyclageparken, zet ‘kringloopkrachten’ in om mensen te informeren en biedt composteermateriaal aan tegen een voordelige prijs. Zo kan je op de recyclageparken van Lovendegem en Zomergem onder meer terecht voor een compostvat (17 euro), beluchtingspook (1,75 euro), compostbak (46 euro) en een wormenbak (10 euro).

Kringloopkrachten

Naast het aanbod aan composteermateriaal kan je een afspraak maken met een kringloopkracht. Dit team vrijwilligers staat inwoners bij met allerlei weetjes en tips over de biologische kringloop. Denk maar aan tips over het verwerken van gras, (thuis)composteren, compostgebruik, mulchen, het maken van insectenhotels, etc.