Bosbeheerwerken Keigatbos

Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord zal samen met 2 private boseigenaars in het Keigatbos enkele oude bosdreven verjongen. De bomen in deze dreven zijn dood of kwijnend, en zijn toe aan een eindkap. Het gaat voornamelijk over beuken. De dreefbomen zullen worden gekapt en nadien vervangen worden door zomereiken. Hier en daar zal een vitale boom behouden blijven.

De exploitatiewerken zijn gepland tijdens de zomerperiode (15 augustus - 31 oktober 2022). Omdat het over heel natte dreven gaat, moet er gewerkt worden in een droge periode.

Het merendeel van deze dreven is niet toegankelijk voor het publiek. Er zal echter ook gewerkt worden langs de openbare dreef ‘Diepenbeek’. De Bosgroep zal ter plaatse informatiebordjes over de werken ophangen. De exploitant is verantwoordelijk voor de signalisatie en voorzorgsmaatregelen in functie van de veiligheid voor wandelaars en fietsers op deze dreef.

Ondersteuning door de Bosgroep

De Bosgroep vroeg de kapmachtiging aan bij Agentschap Natuur en Bos, duidde aan welke bomen mogen gekapt worden, organiseerde de houtverkoop en volgt de uitvoering van de werken op.

De Bosgroep ondersteunt private boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bos en zorgt voor meer bos in jouw buurt. Samen met 2500 leden beheren ze een oppervlakte van meer dan 7.600 hectare bos. Meer informatie is te vinden op www.bosgroepen.be.

Heb je nog vragen over deze exploitatie of over bosbeheer in het algemeen? Neem gerust contact op met Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord op 09 267 78 60 of via bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be  Contactpersonen voor deze exploitatie zijn Sylvie Mussche en Lotte Van Nevel.