Ben jij al verhuisd naar Lievegem?

De inwoners van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem verhuisden zo'n 4 jaar geleden van de ene dag op de andere naar Lievegem. Wist je dat je jouw adres op jouw eID hierdoor moet laten aanpassen? Als inwoner heb je hiervoor de tijd tot en met 31 december 2023. Doe je dit niet, dan kan dit voor problemen zorgen.

Omslagfoto: Lokaal Bestuur Lievegem

Jouw gegevens werden in de database van de overheid automatisch aangepast. Maar op jouw elektronische identiteitskaart staat er misschien nog een oude straatnaam of hoofdgemeente vermeld. Als inwoner krijg je 5 jaar de tijd om dit te laten aanpassen.

Ook voor een verhuis binnen de gemeente

Verhuisde je onlangs binnen Lievegem (bijvoorbeeld van Vinderhoute naar Oostwinkel)? Ook dan moet je het adres op jouw elektronische identiteitskaart laten aanpassen.

Wat als ik dit niet tijdig aanpas?

Je kan problemen ondervinden bij instellingen die gegevens van je eID nodig hebben. Denk maar aan een ziekenhuis, bank, ziekenfonds, verzekeringsmaatschappij, etc. Maar ook wanneer je naar het buitenland gaat, kan dit voor problemen zorgen. De politie kan je zelfs verbaliseren bij een controle en een procedure opstarten die tot een gerechtelijke vervolging kan leiden.

Kom even langs

Je hebt er dus alle belang bij om dit aan te laten passen. Heb je even tijd of je moet je voor iets anders in het gemeentehuis zijn? Vraag dan om jouw identiteitskaart te laten aanpassen. Je hebt hiervoor enkel jouw eID en pincode nodig. Je kan langskomen in een gemeentehuis naar keuze tijdens de openingsuren.