Algemene actie- en stakingsdag

De vakbonden organiseren op woensdag 9 november een algemene actie- en stakingsdag. Daarbij zijn stakingen, personeelsvergaderingen en betogingen mogelijk en die kunnen hinder met zich meebrengen.

Er is geen wijziging in de dienstverlening van het lokaal bestuur Lievegem. Enkel de vestiging Domino (Waarschoot) van onze buitenschoolse kinderopvang, sluit die dag noodgedwongen de deuren.

Afvalophaling

Op woensdag is er een afvalophaling voorzien in Lovendegem: restafval, PMD, papier en karton. Onze afvalophalers doen hun uiterste best om de voorziene ophaalrondes uit te voeren zoals gepland. Het kan wel zijn dat er door acties hinder ontstaat waardoor de ophaalronde verstoord kan worden. Dat betekent dat de ophaling later is of - deels - geschrapt wordt.

Mocht de ophaling in jouw straat alsnog niet doorgaan, haal dan jouw afval opnieuw binnen. Er zullen geen inhaalrondes worden georganiseerd. Je kan jouw afval opnieuw aanbieden bij de volgende ophaalrondes op 16 november (restafval) en 23 november (PMD, papier en karton). Raadpleeg de ophaalkalenders voor de volledige informatie.

Buitenschoolse kinderopvang

Door de vakbondsacties die dag hebben wij onvoldoende personeel beschikbaar. We begrijpen dat dit niet ideaal is, maar we kunnen die dag geen kwalitatieve dienstverlening voorzien. Daarom blijft BKO Domino die dag gesloten. De ouders van de kinderen werden hiervan vorige week al verwittigd. Onze andere opvanginitiatieven zijn wel geopend zoals gewoonlijk.

Openbaar vervoer

Door de acties zullen sommige bussen en treinen niet rijden. Wil je weten of je die dag vervoer hebt? Controleer het in de reisplanner van de NMBS (trein) en De Lijn (bus).

Recyclageparken

IVM, de uitbater van onze recyclageparken, verwacht geen invloed op de werking van de recyclageparken. De parken van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem zijn dus geopend volgens de gewone openingsuren.