Aanpassingen schoolomgeving Molendreef

Tot en met 30 juni test het lokaal bestuur eenrichtingsverkeer uit in de Kanunnik Triestlaan. Dit past in een bredere aanpak om de schoolomgeving in het centrum van Lovendegem veiliger te maken. Eind juni volgt een evaluatie waarna beslist zal worden om deze maatregel al dan niet te verlengen.

Omslagbeeld: lokaal bestuur Lievegem

Sinds 12 mei test het lokaal bestuur eenrichtingsverkeer uit in de Kanunnik Triestlaan (Lovendegem). Tijdens deze proefperiode kan je ter hoogte van het kruispunt met Molendreef en Sportstraat de Kanunnik Triestlaan enkel nog inrijden.

Deze maatregel zou een positief effect moeten hebben op het kruispunt van de Kanunnik Triestlaan met de Molendreef en Sportstraat. Door de aanwezigheid van verschillende scholen doen zich daar nu te vaak onveilige situaties voor door de combinatie van vertrekkend fietsverkeer met uitrijdend autoverkeer.

Proefproject

Dit proefproject komt er na overleg met de scholen (VBS De Bron, BuBaO De Triangel en BuSO De Triangel), het oudercomité en Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem om de schoolomgeving in de Molendreef verkeersveiliger te maken.

Zo werd er nieuwe grondsignalisatie aangebracht om de fietsstraat meer zichtbaar te maken en werd de oversteekplaats aan de verkeerslichten aangepast. Het lokaal bestuur verhoogde de zichtbaarheid op de hoek met de Kasteeldreef door een parkeerplaats op te offeren. Dit proefproject in de Kanunnik Triestlaan is het sluitstuk die tot een veiliger schoolomgeving moet leiden.

Schoolomgevingen veiliger maken

Lievegem maakt al langer werk van haar schoolomgevingen. Zo liep er eerder dit jaar ook al een proefproject in de Toekomststraat in Waarschoot. Daar werd een ‘schoolstraat’ uitgetest waarbij auto’s tijdens de breng- en afhaaluren geweerd werden uit de onmiddellijke schoolomgeving. Dat proefproject kreeg een positieve beoordeling en wordt volgend jaar opnieuw opgepikt.