3.000 euro noodhulp voor slachtoffers aardbeving

De aardbeving in Syrië en Turkije laat niemand onbewogen. Ook het lokaal bestuur Lievegem wil hierin zijn steentje bijdragen en doneert 3.000 euro aan de slachtoffers van de aardbeving.

Omslagfoto: Samer Daboul via Pexels.

Lievegem voorziet elk jaar een budget van 3.000 euro dat bedoeld is voor noodhulp. Dat bedrag kan aangewend worden om noodhulp te bieden bij natuurrampen. De aardbeving in Syrië en Turkije valt volledig onder de categorie waar noodhulp voor kan dienen.

Rode Kruis Vlaanderen

Lievegem zal deze noodhulp doneren aan Rode Kruis Vlaanderen. Zij hebben een rekeningnummer geopend waarop giften gestort kunnen worden. Die worden gebruikt om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp. De organisatie zorgt voor de eerste hulp, het bemannen van de ambulances en het vervoer naar het ziekenhuis. Daarnaast vangt het Rode Kruis mensen op die hun huis zijn kwijtgeraakt met dekens, tenten, catering en mobiele keukens.

Immense impact

De aardbeving had de kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter en bracht een enorme schade aan. Bovendien is de situatie in die delen van Syrië en Turkije extra lastig omdat het er momenteel erg koud is. Op veel plekken ligt er sneeuw en zijn er zware stormen.