Regeling recyclageparken

De toegangsregeling en de tarieven van de drie recyclageparken in Lievegem blijven in 2019 dezelfde als in 2018.

De inwoners van Lovendegem, Zomergem en Waarschoot kunnen dus in 2019 enkel het recyclagepark bezoeken van de deelgemeente waar ze wonen. Tegen 2020 zal de werking van de recyclageparken op elkaar afgestemd worden. Voorlopig blijven de afspraken rond afvalfracties, tarieven, openingsuren en toegangsregeling dezelfde als voorheen.

Ophaalkalender en recycle-app

De wekelijkse afvalophalingen blijven hetzelfde. De ophaalkalender werd per deelgemeente opgemaakt en verdeeld in alle brievenbussen. Heb je er geen ontvangen? In het gemeentehuis kun je een extra exemplaar ophalen of download de recycle-app op je telefoon.

Recycle! bundelt alle informatie over de afvalinzameling in jouw gemeente

Alle ophaaldata op je smartphone of tablet: de handige kalender geeft je per week of per maand het overzicht van alle ophalingen in je gemeente of straat. Je vindt er ook een overzicht van de sorteerregels voor PMD, glas en papier-karton.

Dankzij de app vergeet je nooit meer om het afval buiten te zetten. Via de app kun je ook herinneringen instellen voor de ophalingen in je straat. Je krijgt de avond voordien of ‘s morgens vroeg een reminder op je smartphone. Via de app kun je ook alle recyclageparken, Bebat-inzamelpunten of Kringwinkels bij jou in de buurt raadplegen, inclusief hun openingsuren en de snelste weg ernaartoe.

MEER INFO

Omgeving
T 09 396 23 00
E omgeving@lievegem.be