Nieuwe politie- en brandweerzone

De gemeente Lievegem zal deel uitmaken van Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem en Brandweerzone Centrum

Nieuwe politiezone Deinze-Zulte-Lievegem

Sinds 1 januari zijn politiezone Deinze-Zulte en de politiezone LoWaZoNe gefusioneerd en werken ze samen onder de naam ‘politiezone Deinze-Zulte-Lievegem’. De voorgestelde fusie moet leiden tot een efficiëntere en betere dienstverlening die in elke gemeente op minstens hetzelfde niveau moet gehandhaafd blijven zoals dat vandaag het geval is.Omdat de betrokken besturen bijzonder veel belang hechten aan de lokale verankering van de politiezorg zal vooral worden ingezet op een goed uitgebouwde wijkwerking en een interventiedienst die zal opereren vanuit de twee invalspunten Deinze en Lievegem (politiegebouw Zomergem).

Bel voor dringende politiehulp 101.

Geen spoed, wel politie? Bel 09 240 74 00.

MEER INFO

Wijkdienst Lovendegem T 09 240 77 70

Wijkdienst Waarschoot T 09 240 70 80

Wijkdienst Zomergem T 09 240 74 90

Welkom bij Brandweerzone Centrum!

Gemeenten Zomergem en Waarschoot behoorden tot Hulpverleningszone Meetjesland. Lovendegem maakte al deel uit van Hulpverleningszone Centrum. Een gemeente mag wettelijk maar tot 1 zone behoren. Het gemeentebestuur maakte de weloverwogen beslissing om deel te gaan uitmaken van Brandweerzone Centrum.

Brandweerzone Centrum? De brandweer is georganiseerd in zones sinds 2015. Onze zone is genoemd naar het centrum van Oost-Vlaanderen. Maar belangrijker dan die naam: 800 beroeps- en vrijwillige brandweermannen beschermen 18 gemeenten vanuit 13 posten. De noodcentrale 112 stuurt oproepen voor de brandweer door naar de meldkamer in de hoofdkazerne van Gent. Van daaruit worden de juiste mannen en middelen ter plaatse gestuurd.

In de praktijk verandert er voor jou niets. Je belt nog altijd het noodnummer 112 wanneer je de brandweer dringend nodig hebt. Dat geldt ook voor medische hulp. En het zijn nog altijd de vertrouwde brandweermannen uit de buurt die je komen helpen. Niet-levensbedreigende interventies zoals wateroverlast, stormschade of bijvoorbeeld een wespennest meld je via het e-loket op de website www.bwzc.be.We komen altijd helpen, maar doen dat niet altijd gratis. Op de website vind je een overzicht van betalende interventies, zoals een wespenverdelging. Beschik je niet over een internetverbinding of kun je de melding niet versturen, bel dan 09 268 88 48 (gelieve dit nummer enkel te gebruiken indien je niet over een internetverbinding beschikt).

MEER INFO

E info@bwzc.be