Huisartsenwachtpost Meetjesland

Inwoners uit de regio Meetjesland die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen voortaan terecht in een huisartsenwachtpost.

De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opende de deuren in een gloednieuwe plek bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo. De huisartsenwachtpost heeft een bereik van ruim 197.000 inwoners in Aalter, Knesselare, Maldegem, Lievegem, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Sint-Laureins, Langerbrugge Eiland, Sint-Kruis-Winkel, Terdonk, Wachtebeke, Zelzate en Beernem.

Tot zes huisartsen per shift

Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn er overdag in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één arts present in de wachtpost en één doet huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig. Huisbezoeken worden enkel gedaan in het wachtgebied en zijn voornamelijk voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis, een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

BEL 1733

  • Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig
  • Tijdens het weekend open van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagmorgen 8.00 uur.
  • Op feestdagen open van 19.00 uur de dag voor  de feestdag tot 8.00 uur de dag na de feestdag.
  • Wens je een huisbezoek van een huisarts, bel dan naar het centrale telefoonnummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp begeleidt jou naar de juiste hulpverlening.