Gemeentenaam fusiegemeente onthuld

De nieuwe naam voor de fusiegemeente tussen Lovendegem, Waarschoot & Zomergem is bekend!

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. Op 21 december volgt de definitieve beslissing. De nieuwe naam die deel uitmaakt van die beslissing werd op 1 december door de drie gemeenten onthuld: Lievegem.

Eindelijk onthuld

Na de principiële beslissing in september werd snel duidelijk dat de fusiegemeente tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem een nieuwe naam zou moeten krijgen. Deze beslissing werd aan de inwoners van de drie gemeenten gelaten. Na een massale toestroom van zo’n 600 inzendingen selecteerde een volksjury van 47 inwoners vier namen waaruit alle inwoners ouder dan 12 mochten kiezen: Lievebeke, Lievegem, Lieveland en Midden-Meetjesland.

Tussen 6 en 26 november kwamen brachten 4.110 mensen hun stem uit met als grote winnaar Lievegem dat 2.260 stemmen haalde, goed voor 55% van de stemmen.

De onthulling vond plaats op 1 december in Kokorico tijdens een groot volksfeest, vlak bij het punt waar de drie gemeentegrenzen samenkomen.