Lievegem kiest

Gemeenschappelijke verkiezingen

Op 14 oktober vinden lokale en provinciale verkiezingen plaats.

Voor de gemeenteraden zullen er gemeenschappelijke kandidatenlijsten zijn voor Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Je zal dus in de drie gemeenten op dezelfde kandidaten kunnen stemmen. De verkozen gemeenteraadsleden zullen het eerste gemeentebestuur vormen van de nieuwe gemeente Lievegem.

De nieuwe raad zal 29 gemeenteraadsleden tellen, nu zijn er dat nog 59 voor de drie gemeenten samen. Het college van burgemeester en schepenen van Lievegem zal bestaan uit 8 schepenen en 1 burgemeester. Vandaag hebben we samen 15 schepenen en 3 burgemeesters.

Vergeet ook niet dat we op 14 oktober ook nog gaan stemmen om een nieuwe provincieraad samen te stellen. Je stemt die dag in het stemhokje dus voor beide raden.


Stemmen met volmacht

Als je op 14 oktober zelf niet naar het stembureau kunt om te stemmen, dan moet je een andere kiezer volmacht geven om in jouw naam te stemmen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om medische redenen of als je om beroeps- of dienstredenen in het buitenland verblijft. Je vult hiervoor een formulier in en voegt de nodige bewijsstukken toe.

Je moet als volmachtkrijger trouwens de stem gaan uitbrengen in het stembureau dat op de oproepingsbrief staat. Ga voor alle info rond volmachten naar vlaanderenkiest.be of vraag het aan onze medewerkers van burgerzaken.

 

Lievegem stemt digitaal!

Woon je in Lievegem, dan stem je digitaal. Weet je niet zo goed hoe dat allemaal in z’n werk gaat? Bekijk dan aandachtig de poster onderaan de pagina. Je ontdekt er alle stappen om succesvol je stem uit te brengen. Wist je bovendien dat je eenvoudig op je oproepingsbrief kan ontdekken waar je moet stemmen? Die krijg je in de aanloop naar de verkiezingen in de bus.

Hou zeker ook rekening met de openingsuren van je stembureau. In Lievegem stem je digitaal en dat kan tussen 08.00 uur en 15.00 uur.

 

Heb je nog vragen over de verkiezingen?

Neem dan zeker eens een kijkje op Vlaanderenkiest.be. Je vindt er alle antwoorden op je vragen.

 

VlaanderenKiest